Radoslav Cabúk

Zdravie

Čiastočná hladovka je vec, na ktorej ja osobne fungujem v súčasnej dobe takmer nonstop. Je to preto, lebo som si na to zvykol a nerobí mi to žiadny problém. Neobmedzuje ma to v živote a práve naopak mi to veľmi pomáha, najmä v dvoch smeroch. U mňa je to najmä o udržaní si nízkeho percenta tuku

Prečítajte si viac

Radoslav Cabúk

Zdravie

Diastáza (diastasis recti) je oddelenie brušných svalov. Presnejšie ide o oddelenie pravej a ľavej strany priameho brušného svalu (rectus abdominis). Pri veľkom vnútornom tlaku (príčiny tlaku vysvetlíme nižšie), ktorý pôsobí na tento sval a tiež na lineu albu môže dôjsť k natrhnutiu jej väziva. Následne linea alba viac neplní svoju úlohu a teda nedrží obe strany brucha pokope. Diastáza postihuje mužov aj ženy a to bez ohľadu na to, či cvičia alebo nie. Množstvo našich klientiek po pôrode má diastázu. Veľa našich klientov má tiež diastázu, najmä muži s veľkým množstvom viscerálneho tuku

Prečítajte si viac

Radoslav Cabúk

Chudnutie

10 krátkych, ale silných príbehov na tému fitness premeny. Sú to klienti realfitu, ktorým cvičenie zmenilo život. Niektorí schudli a iní si vyformovali postavu snov. Desať ľudí, 5 žien a 5 mužov. Každý z nich je úplne odlišný. Líšia sa od seba vekom, výsledkami, motiváciou, ale aj prekážkami, ktoré museli zvládnuť. Nie každý má ideálne podmienky, kondíciu alebo zdravie. Každý ale môže dosiahnuť zmenu, ak na sebe bude pracovať a bude mať to správne vedenie. Všetci využívali aj cviky na brucho pre formovanie a spevnenie brucha.

Prečítajte si viac

Radoslav Cabúk

Zdravie

Cieľom tohto článku je vysvetliť dôležitosť záujmu o viscerálny tuk. Tento tuk nie je vidieť a preto mu ľudia nevenujú veľa pozornosti. Nie vždy sa jeho vysoká hladina musí prejaviť voľným okom. To je dôvod, prečo tomuto tuku ľudia nevenujú veľkú pozornosť. A to aj napriek tomu, že práve viscerálny tuk je často hlavnou príčinou mnohých zdravotných komplikácií. Jeho vysoká hladina je naozaj životu nebezpečná. Aké konkrétne problémy nám spôsobuje si môžete prečítať v tomto článku.

Prečítajte si viac

Radoslav Cabúk

Cviky

Cviky na brucho, ktoré sú ukázané vo videu sú tiež popísané v článku pod videom. Vo videu si pozrite 4 základné cviky na precvičenie priameho brušného svalu. Nájdete tam dva cviky zamerané viac na spodné brušné svalstvo a dva na vrchné svalstvo.
Spodná časť brušných svalov je väčšinou ochabnutejšia a slabšia ako vrchná. V bežnom živote viac používame vrchnú časť brucha, napríklad, keď vstávame z postele. Preto je vrchná časť brucha silnejšia ako spodná.

Prečítajte si viac